Je dôležitá atmosféra?

Atmosféru nášho domova si vytvárame sami. Niekedy si to ani neuvedomujeme ale predsa každá vec u nás doma prispieva k atmosfére a tomu ako sa cítime. Podľa môjho názoru je atmosféra veľmi dôležitá. Má vplyv na to ako sa cítime a na našu náladu. Ako si ale atmosféru vytvoriť? Je viacero spôsobov ako priniesť do našich domovov tú správnu atmosféru.

budík

Zariadenie

V najväčšej miere k atmosfére prispieva zariadenie nášho bytu či domu. Každý jeden prvok prispieva k tomu ako sa doma cítime. Je veľmi dôležité aby ste si zariadili svoje bývanie podľa toho čo máte radi. Vyberte teda nábytok ktorý sa vám páči a buďte originálny. Vsaďte aj na doplnky ako sú kvety, koberce, vankúše, závesy a ďalšie. Je toho veľmi veľa čo môžete zvoliť. Oživte aj staré kúsky a práve toto všetko prispeje k atmosfére. Je veľmi dôležité mať vo svojom domove veci ktoré máte radi. ČI už ide o rôzne obrazy, fotky a iné dekoratívne predmety.

Sviečky

Veľmi vhodným spôsobom ako vytvoriť príjemnú atmosféru sú aj vonné sviečky. Vôňa navodzuje príjemné pocity. Vyberte si teda takú ktorú máte najradšej. Taktiež ich skúste striedať aby sa vám jedná a tá istá vôňa nakoniec neznepáčila. Okrem ich vône majú aj krásny dizajn, ktorý taktiež doplní váš domov. Skúste si večer len tak sadnúť vypnúť svetlo, zapáliť sviečky a pustiť dobrú hudbu. Potom zistíte ako veľmi je dôležitá atmosféra.

Jeden výrazný prvok

Týmto prvkom by malo byť niečo nezvyčajné. Čo tým myslím? Sú to napríklad zvláštne schody, výklenok pri okne, kde si môžete čítať knihy alebo obrovská knižnica. Nápadov je mnoho. Môže to byť aj zaujímavý šatník. Nápadom sa medze nekladú, je ich mnoho. Ide o to aby ste si vytvorili niečo, čo bude pre vás jedinečné. Vždy keď sa na to pozriete vás zaplaví príjemný pocit.

pracovní místo

Bláznivé

Môže to byť aj niečo čo iný nepochopia. Je to len vaše. Môže to byť úplne čokoľvek. Pokojne aj niečo úplne uletené a bláznivé. Prvé čo ma napadlo je hojdačka uprostred obývačky. Musí to byť niečo z čoho budete mať radosť. Práve takéto vecí prispievajú k atmosfére!
Nech si už zvolíte čokoľvek, dôležité je aby to išlo od vášho srdca. Aby to bolo niečo na čo sa budete domov tešiť. Hlavne sa nedajte odradiť názormi ľudí, ktorý nie sú ani trochu tvorivý. Moderný dizajn domácnosti je dnes už veľmi rôznorodý. Nemusí byť všetko dokonalé a zladené. Práve naopak. Prijímajú sa aj nedokonalosti, ktoré vytvoria váš domov jedinečným.